Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jente 15 år. Jeg har hatt sex med kjæresten to ganger, det ene uten kondom, hvor han var inne i meg to sekunder under "foreplayet". Går på p-piller og tar dem regelmessig. Sist jeg hadde mens, kom den 3-5 dager for tidlig. Hadde vært syk med diare samme uken. Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 15 år gammel jente (blir 16 om en mnd) som har hatt sex med kjæresten min 2 ganger. Jeg går på p-piller, og er flink til å ta dem regelmessig. Den første samleiet var med kondom, men det andre var uten, men kun som en del av "foreplayet" og han var kun inne i meg i rundt to sekunder. Sist jeg hadde mensen kom den mellom 3-5 dager for tidlig, til tross for at jeg går på p-piller, (men hadde vært syk med diaré samme uken). Er det noen sjans for at jeg kan være gravid, eller er jeg bare paranoid? Hilsen en bekymret jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Sjansen for at du skal ha blitt gravid er nok veldig liten, men det kan være en liten mulighet for det, ut ifra det du skriver.

Årsaken til at du fikk en mellomblødning eller for tidlig mens, kan muligens ha sammenheng med at du hadde diare, men ikke nødvendigvis. Mellomblødninger kan oppstå likevel. Det avhenger litt av hvilke p-piller man bruker.

Det skal likevel ikke være fare for at du skal ha blitt gravid. Vanligvis anbefales nemlig ikke å ta ekstra p-pille om man har vanlig diare, kun ved sterk diare og oppkast. Det betyr at du skal ha vært bra beskyttet mot graviditet.

Du skriver at han var inni deg litt under forspillet.

Når du tar p-pillene regelmessig, trenger du ikke bruke kondom, så lenge du har fast partner og du vet at han ikke har noen kjønnssykdommer. P-pillen beskytter godt mot graviditet.

Dersom mensen ikke kommer som den skal neste gang, kan du for sikkerhets skyld ta en graviditetstest, for å være helt på den sikre siden.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet