Hopp til hovedinnholdet

Jeg begynte på p-pillen Almina 28 og har tatt disse riktig  i 2 uker. I går (17.11) var min eggeløsningsdag og jeg hadde sex to ganger i løpet av dagen uten kondom. Jeg skal ikke få mensen før om 2 uker, men jeg har veldig ømme bryst nå. Jeg hadde også sex uten kondom på søndag (12.11) med samme partner. Nå merket jeg litt vondt i magen lik dem som jeg får når jeg har mensen. Hvor stor er sjansen for at jeg er gravid? Er det noen annen måte å bli kvitt et eventuelt barn på enn abort om jeg skulle være gravid.  Jeg er ganske stressa, men kan vel ikke ta en graviditetstest før om 2 uker uansett? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. jeg begynte på p-piller (Almina 28) og har tatt de riktig i 2 uker nå. Igår(17.11) var min eggeløsningsdag og jeg hadde sex to ganger i løpet av dagen uten kondom. Jeg skal ikke få mensen før om 2 uker, men jeg har veldig ømme bryst nå. jeg hadde også sex uten kondom på søndag(12.11) med samme partner, og merket kun litt vondt i magen som jeg får når jeg har mensen. Hvor stor er sjansen for at jeg er gravid?, og er det noen annen måte å bli kvitt et eventuelt barn på enn abort om jeg er gravid, og tar en gravididtesttest?. Jeg er ganske stressa, men kan vel ikke ta en graviditetstest før om 2 uker uansett? Hva bør jeg isåfall gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Starter man på p-piller en av de fem første dagene i mensen er man sikker fra dag en. Starter man ellers i syklus er man sikker etter 7 dager. Når du har tatt dine p-piller riktig i to uker regner jeg med at du også har startet riktig. Da skal det ikke være økt fare for graviditet. Når man bruker p-piller har man ikke eggløsning og skal heller ikke bli gravid. Faren for graviditet burde være helt minimal. Med p-piller kan man i starten få symptomer som kan ligne på graviditetssymptomer. Det at du har ømme bryster og vondt i magen er mest sannsynlig en bivirkning av at du bruker p-piller.

Er du fortsatt stressa for evt. graviditet kan du ta en gravitest. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 14 dager etter evt. graviditetstart.

Er man bekymret for graviditet kan man innen 5 dager etter evt. ubeskyttet sex ta nødprevensjon. Da er det "angrepillen" EllaOne eller innsetting av spiral som er de beste metodene som kan hindre tidlig graviditet. Har det gått lengre tid må man bare håpe det beste. Har man da blitt gravid er det bare abort som er løsningen om man ikke vil beholde barnet.

For din del burde du ikke være gravid ut fra det du forteller, men er du fortsatt usikker kan du ta en gravitest for å slippe videre bekymring.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om graviditet?

Hva er Amathea?