Hopp til hovedinnholdet

Hører min egen puls i hodet og øret, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 å sliter med mye vondt hode og er ofte sliten. Fortiden hører jeg pulsen min i hode og i øre ca 3-5 timer hver dag. Hva skal jeg gjøre det begynte å iritere meg. Etter jeg har løpt eller gått tur hører jeg pulsen i øre å det er ubehagelig. Hva skal jeg gjøre..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Så leit å høre at du ofte er sliten og har vondt i hodet. Det kommer nok til å bli bra med juleferie for deg nå. Hvis du fortsatt føler det slik etter juleferien bør du snakke med helsesøster på skolen din.

Hun har erfaring å snakke med ungdom om mange ulike temaer, og hun kan hjelpe deg til å gå gjennom time/ukeplanen din for å se om det er noe som kan gjøre dagene litt lettere. Det er også godt å ha en voksen å snakke med om alle tanker og følelser som dukker opp.

Når det gjelder puls i øret og hodet er det ikke helt uvanlig at en kan kjenne dette i perioder.

Anbefaler deg å snakke med dine foreldre om dette, og bestille time hos din fastlege for å utelukke sykdom. Det kan også være lurt å sjekke synet for å utelukke at det kan være årsaken til din hodepine.

Ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Derfor føler du deg alltid trøtt og sliten

Sovner foran pc'en (colourbox.com)

Føler du deg konstant trøtt og sliten? Da er du ikke alene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse