Hopp til hovedinnholdet

Bruker p-piller og har tatt pillene som jeg skal. Nå derimot, nesten 1,5 uke etter at jeg ble ferdig med mensen, har jeg kjent bittesmå «stikk» og murringer i magen, mye luft og anspenthet. Jeg er redd for å bli gravid og føler jeg har tatt pillene så nøye som man skal. Mitt spørsmål er om det kan være lurt å ta en graviditetstest? 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har den siste uken hatt en del ubehag i magen, noe som kan minne litt om mensmurringer jeg får dagene før menstruasjon. (Nederst i magen, ofte på sidene) Jeg går på p-piller og har gjort det i snart 3 år, og har en kjæreste som bor i en annen by så derfor har vi sex når vi ses, som oftest blir en gang i mnd. Sist gang jeg hadde sex hadde jeg hoppet jeg over mensen ved hjelp av pillene noe som fungerte. Tok videre pillene ut brettet før jeg hadde pillefri uke som vanlig og fikk mens som jeg pleier i omtrent 5 dager, ingenting virket unormalt. Nå derimot, nesten 1,5 uke etter at jeg ble ferdig med mensen har jeg kjent bittesmå «stikk» og murringer i magen, mye luft og anspenthet. Jeg er redd for å bli gravid og føler jeg har tatt pillene så nøye som man skal. Mitt spørsmål er om det kan være lurt å ta en graviditetstest? Jeg leser mange artikler på nett om kvinner som går på piller og får mens, men blir gravide uten at de vet det. Bør man ta graviditetstest før uteblitt menstruasjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig å si hvorfor det er stikking og murring i magen. Det kan også komme av luft og anspenthet. Tenker at faren for at du skulle ha blitt gravid er svært liten siden du har tatt p-pillene slik du skulle. For å berolige deg selv kan du jo ta en gravitest for sikkerhets skyld. Det skader jo ikke. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra ca. 14 dager etter evt. graviditetstart.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Hva kan hindre en orgasme?