Hopp til hovedinnholdet

Er p stav 100 % sikkert?  

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er paa utveksling og har pstav, har hatt den i over 1 aar. Hadde sex med en gutt sent i september og lurer paa om jeg kan vaare gravid? Han kom inni meg, og har ikke hatt mensen siden og fooler jeg har bivirkninger. Jeg stresser sykt og kan ikke kjoope test fordi jeg ikke kan fortelle noen om det. Trodde pstav var 100% sikkert?? Please svar saa fort som mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss. P-stav er den prevensjonsmetoden som gir best beskyttelse mot graviditet av alle prevensjonsmidler. P stav og hormonspiral er langtidsvirkende og gir ingen mulighet for brukerfeil. Det er vanlig at blødningene endres og etter hvert uteblir slik som i ditt tilfelle. Det er minimal sjanse for at du er gravid. Du skriver ikke noe om hvilke symptomer du har men hvis det er uteblitt mensen er det altså normalt når man har p- stav.

Ubeskyttet samleie gir mulighet for seksuelt overførbare sykdommer og de anbefales at du bruker kondom når du har vanskeligheter med å få testet deg.

Håper du fikk svar på det du lurte på.

 

Lykke til.

 

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet