Hopp til hovedinnholdet

Bruker Cerazette  og har blødd i 14 dager nå. Blødningene mine starter oftest opp etter samleie. Er også  kvalm. Kan jeg ha blitt gravid?  

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt mensen i 2 uker nå, jeg går på cerazette mini-piller, og lurer på om det er vanlig å ha mensen så lenge, ved bruk av cerazette. Og jeg får som regel bare mensen, etter samleie. Dette har skjedd flere ganger. Skjenner jeg blir litt redd, da dette skjer hver gang etter at jeg har hatt samleie. Har ikke mensensmerter, men føler meg veldig kvalm. Er det lurt å ta en graviditetstest? Sjekket meg for klamydia, men den var negativ. Hva kan årsaken til dette være? Burde jeg også ta en gynekologtest? Håper på svar så fort som mulig! Tusen takk, på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke så uvanlig at man har uregelmessige småblødninger med Cerazette. Heller ikke uvanlig at det kan blø over flere dager. Det er litt  mer uvanlig at blødningene utløses av samleie. Noen ganger kan gestegenpillen gi litt kvalme. Anbefaler å ta en gravitest siden kvalme også er et av de klassiske symptomer som kommer ved graviditet. Graviditet kan også være årsak til dine blødninger. Så greit å avklare med en gravitest. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 14 dager etter evt. graviditetstart.  Bra at du har sjekket deg mht. klamydia siden kjønnssykdom kan være årsak til blødninger.

Om blødningene ikke slutter eller blir bedre kan  du bruke p-piller i tillegg i 2-3 måneder for å få has på blødningene (i samarbeid med legen din). Går ikke det kan det være aktuelt å anbefale bytte til annen type prevensjon.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Svar på alle dine spørsmål ved bekymring for graviditet

Jente ligger i senga og er bekymra (colourbox.com)

Lurer du på om du kan ha blitt gravid, hva som skjer når du glemte p-pillen, når du kan få et sikkert svar på en graviditetstest, hva en annerledes blødning betyr eller andre bekymringer om graviditet. Her har vi samlet artikler som kan gi deg svar på det DU lurer på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om teoriprøven?

Du skal kjøre forbi en bil i mørket. Når vil du skifte til fjernlys?