Hopp til hovedinnholdet

Når han trakk seg ut etter at han hadde fått utløsning, hadde kondomen falt av inne i kjeden.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei på fredag som var, altså den 26 januar 2018 hadde jeg beskyttet sex med kjæresten min, vi brukte kondom. Jeg fikk den ut, og det så ut som at det meste av sæden var inni kondomen, noe kan jo selvfølgelig ha kommet utenfor kondomen, og dermed ligge igjen i kjeden. Dagen etter skjedde det samme, men han fikk ikke utløsning under akten denne gangen. Dette skjedde på dag 9 og dag 10 i min menstruasjonssyklus, som er en gjennomsnittlig og regelmessig syklus på 28 dager. Dette betyr at jeg skal ha eggløsning rundt den 31 januar 2018, og at min neste menstruasjon skal starte rundt den 15 februar 2018. Hvor sannsynlig er det at jeg kan ha blitt gravid? Hilsen Jente 20.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du kontakter Ung.no.

Eggløsningen kommer ca. 14 dager før neste menstruasjons første dag, men det kan være variasjoner fra jente til jente og fra syklus til syklus.  Noen er veldig regelmessige, andre er ikke så regelmessige, eller har en annen eggløsningsdag enn 14. dag før mens.

Når egget har løsnet, beveger det seg gjennom egglederen og mot livmoren. Egget kan leve i opptil 24 timer. Sædcellene overlever normalt i tre til fem dager, så det er mest fare for befruktning om dere har samleie dagene før eggløsning og på selve eggløsningsdagen.

Hvis egget ikke befruktes, vil slimhinnen brytes ned og etterhvert støtes ut av kroppen. Dette er starten på menstruasjonen, og begynnelsen på neste menstruasjonssyklus.

I forhold til det du beskriver høres det ut for at det meste av sæden var i kondomet og det var jo bra. Men det kan være en mulighet for at rester av sæd ligger igjen i skjeden. Vi anbefaler derfor at du tar en graviditetstest dersom du ikke får forventet menstruasjon.

 

Håper dette var til hjelp for deg.

 

Vennlig hilsen

Amathea-veiledningstjeneste for gravide

i samarbeid med Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet