Hopp til hovedinnholdet

jeg er en jente på 24 som hadde sex, men d varte ikke lenge, og han kom ikke

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 24 som hadde sex, men d varte ikke lenge, og han kom ikke! Og jeg mista mensen første gangen, men når jeg skulle få d andre gang kom d noen dager før, er dette mensen? Eller hva er d?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no! Du har hatt sex, men skriver at gutten ikke kom inni deg. Du sier at du mista mensen, men at den kom andre gangen. Siden du er 14 år, kan mensen fortsatt være uregelmessig hos deg og det kan være årsaken til at mensen uteble første gangen.  Om dere har hatt ubeskyttet sex ( ingen av der brukte prevensjonsmiddel ,-verken p-piller ( eller annet) eller kondom) er det jo alltid en sjanse for å bli gravid, selv om jeg ikke tror det er, så store sjanser for det her. Jeg vil likevel anbefale deg å ta en graviditetstest for at du skal være helt sikker på at du ikke er gravid og at du slipper å gå med disse tankene. Graviditetstest får du tatt gratis hos helsesøster, jordmor ( noen steder også hos lege)  og ved helsestasjonen for ungdom, Ta med deg en urinprøve.  Gravitester får du også kjøpt i mange dagligvareforretninger ( koster ca 100 kr) og du kan sjekke selv om du kan være gravid eller ikke.

Jeg legger også ved en artikkel du kan lese.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet