Hopp til hovedinnholdet

Gravid selv om man har mensen med p-piller?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei... når man går på p piller, så har man jo annerledes mens en vanlig (bortfallsblødninger eller noe) kjæresten har ingen symptomer på graviditet annent en heavy smerter i leggene, men dette har hun hatt lenge så det er litt utelukket. Men som den overparanoide gutten jeg er er jeg fortsatt livredd... er det mulig å ha blødning på p piller om man er gravid? Hun har hatt dette 2 ganger altså blødninger på piller, har du sånn ca noen % på hvor mange kvinner som blør under graviditet mens de er på piller? Virker ifølge nettet som dette er mer vanlig en å få vanlig mensen under gravididtet men har ikke egentlig noe fasitsvar... lommelegen sa at pga kroppen produserer hormoner u der graviditet skal man inke blø da heller men ville høre med dere... værsåsnill å svar raskt... hodet mitt exploderer dette er helt krise, jeg klarer ikke sove eller tenke på noe annent... versåsnill

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Leggsmertene hennes kan ikke tolkes i retning graviditet. Som du sier så er det mulig å ha blødning til forventet tidspunkt ved graviditet. Denne blødningen pleier i så fall å være annerledes. Dette er ikke vanlig, men mulig. Det er beskrevet at man kan blø inntil 12 uker ut i en graviditet selv om man er gravid. Hovedregelen er at graviditetshormonene som produseres stopper blødningene. Hvor mange det gjelder i % som likevel blør til tross for graviditet har jeg ikke tall på, men det er de færreste. Kommer blødningen som den skal skal man normalt sett ikke trenge å bekymre seg. Ved sterk uro som du beskriver går det an å få bekreftet for seg selv at hun ikke er gravid ved å ta en gravitest. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 3 uker etter evt. graviditetstart.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om stat og kommune?

Hva er den dømmende delen av den norske statsmakten?