Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd kjæresten min ikke er faren til barnet mitt...

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vart sammen med kjæresten min i august i 2017 og vi har hatt samleie ofte, uten bekytelse og aldri blitt gravid, så var jeg på en fest 29 desember 2017 og jeg var veldig full eneste jeg husket var at jeg kyssen en annen fyr, og jeg vart med han på rommet og kysset vidre, men vi begge var for fulle til og gjøre noe mere så vidt jeg husker, men neste dag når jeg våknet, tenkte jeg bare at jeg var glad før noe mere ikke hadde skjedd, så dro jeg hjem typen var sint før han hadde ventet så lenge og ikke fått tak i meg, og etter en stund fikk jeg en følelse av at jeg kanske var gravid så jeg tok en test i starten av februar og den var positiv, typen var mest i sjokk for at han skulle bli far før vi hadde jo samleie etter den tid jeg var på den festen, men etter en tid begynte jeg og tenke om kanskje han ikke var faren til barnet og viste ikke om jeg skulle ta abort eller ikke, og jeg valgte og ikke ta abort, og når jeg dro til jordmor sa hun at min termin er den 3 okt 2018

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg forstår at du er redd og fortvilet, og nå tenker at det kanskje skjedde mer enn du trodde på den festen. Det må du slå fra deg. Minn deg selv på at du visste at det ikke hadde skjedd noe mer på den festen enn klining. Du visste det da, men nå kommer tvilen fordi du er gravid.

Når man regner ut terminen, tar man utgangspunkt i første dag i siste mens. 14 dager etter får man eggløsning, og det er da man kan bli befruktet. Dette betyr at et svangerskap i realiteten ikke er 40 uker, men 38. 

Om du har termin 3 oktober, betyr det at unnfangelsen skjedde ca 10 januar og ikke 29 desember :-) Da er det kjæresten din som er far til barnet uansett om det skulle ha skjedd noe mer den kvelden på festen.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

- Jeg er gravid, hva skjer med penger?

Gravid (colourbox.com)

Jeg har funnet ut at jeg er gravid, men hva skjer med penger? Får jeg støtte fra Nav? Hvor mye kan jeg regne med å få?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet