Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt gravid?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en transmann på 18 år. Jeg har ikke fjernet eggstokker og sånt enda, men jeg har gått på testosteron i 2,5 år. Jeg er bifil og hadde ubeskyttet sex med en cismann og han kom inni meg med et uhell foran. Dette er snart 2 uker siden og jeg har kramper som om jeg skulle hatt mensen, men den har vært borte siden den første måneden jeg begynte på testosteron. Det kommer også noe utflodlignende med blod i og jeg er sykt redd for om jeg kan være gravid? I tillegg røyket jeg hasj for en uke siden og er redd legen finner ut om det for vil ikke havne i trøbbel! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Når du har brukt testosteron i 2,5 år og ikke har hatt mensen siden så er sjansen for en eggløsning svært liten. Men, hvis du vil gå å være redd for at en graviditet har skjedd så vil jeg nok anbefale deg å ta en graviditetstest for å utelukke dette. 

Symptomer på at du er gravid er for tidlig siden det bare er to uker siden dette skjedde. Det at man får endret utflod etter at man har hatt sex med ny partner er ikke uvanlig. Man endrer melkesyrebakterier som kan føre til en soppinfeksjon (kløe) eller bakteriell vaginose (vond lukt). Merker du dette så ta kontakt med apoteket for behandling. Vær også oppmerksom på at klamydiainfeksjon kan gi endret utflod og blødning.  du kan også teste deg for dette. 

Man anbefaler at man tar en graviditetstest 3-4 uker etter ubeskyttede samleiet. Denne testen vil kun måle HCG som er graviditetshormoner (ikke hasj).

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet