Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Eg e 16 år. Pleie å ha da samleie,men uten kondom og går på ppiller. Begynte renne vann plutselig (har ikke stor mage),kan det vere tegn på graviditet?

Besvart 25.10.2018 09:13
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Så bra at du bruker p-piller for å sikre deg mot uplanlagt graviditet. Så fremst du ikke vet at du har glemt p-pillene over glemmemarginen for dine p-piller så er det heller ingen stor fare for at du kan ha blitt gravid.

Det at det renner vann er ikke et symptom på graviditet, og tenker du på fostervann så er det tiden før fødselen at fostervannet kan lekke ut. Det kan tenkes at du har noe som heter bakteriell vaginose og det er en veldig tynnflytende utflod som lukter litt fisk. Tenker at du ville ha merket denne lukten, men er du i tvil så kan du spørre legen din eller på helsestasjon for ungdom. Bakteriell vaginose er endring av melkesyrebakterier i skjeden. Det er ikke farlig eller smittsomt, men må i noen tilfeller bahandles med antibiotika. Merker du denne lukten svakt så kan du også snakke med apoteket for å få noe forebyggende. 

Men, hvis du vil teste deg for å se om du har blitt gravid så får du gratis tester hos Amathea, helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Du kan ta en sikker test når det har gått 3-4 uker etter at du tror du kan ha blitt gravid. Tester kan du også kjøpe på apoteket. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet