Hopp til hovedinnholdet

Lett, rosa blødning, er det stor sjangs for at jeg er gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jente 15, har hatt sex uten beskyttelse, men ikke lenge, han kom ikke inni meg, og jeg går på p-piller. Har gått ca en uke nå, og fikk en rosa lett blødning for 2 dager siden, er det stor sjangs for at jeg er gravid?

Besvart 06.12.2018 09:17
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no og så bra at du har startet med p piller. Du skriver ikke når du hadde sex, men dersom du da hadde brukt p pillene I minst 7 dager så skal du være beskyttet mot graviditet. Dersom du da hadde brukt p piller I mindre enn en uke så vil jeg anbefale deg å fortsette med pillene som vanlig og ta en graviditets test om tre uker. Test kan du få gratis hos helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom og hos Amathea.

Den lette, rosa blødningen du beskriver kan være en bivirkning av p pillene eller det kan også være ett symptom på klamydia. Dersom bade du og han du hadde sex med var jomfuer da dere var sammen så er ingen av dere smittet av klamydia, men om en av dere har hatt sex tidligere så kan dette være en risiko når man ikke bruker kondom. Jeg vil anbefale deg å ta en klamydia test, denne bør tas ca 2 uker etter samleiet, og test kan du få gratis hos helsesøster.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese, håper dette var svar på det du spør om

 

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet