Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Har stilt spørsmål her om dette temaet før, men syntes svarene deres har vært litt vanskelige å tolke. Føles noen ganger som dere ikke svarer direkte på spørsmålet mitt. Prøver derfor å spørre igjen:) Hadde aktiv sex i april og mai dette året. brukte kondom hver gang, den sprakk ikke, men man vet jo aldri om noe har gått galt. Tok to graviditetstester på helsestasjonen i aug/sept. er det noen som helst grunn til at disse kunne vært falskt negative eller er de 100 % til å stole på? Alt jeg har leSt om graviditetstester har bare vært om å teste tidlig, så syntes derfor dette er vanskelig å vite. Var også på ultralyd ac magen i midten av Oktober, grunnet andre årsaker. Legen visste altså ikke jeg var redd for å være gravid. Ville han ha oppdaget graviditeten uansett, på ultralyden? Eller ville det ha vært vanskelig å se om man ikke sjekker for akkurat det? Jeg har hatt mensen hver måned siden sist gang jeg hadde sex, men den bytter på å komme etter 3 eller 4 uker.KanJegVæreGravid?

Besvart 14.12.2018 15:54
 

Svar
Hei

Nei, jeg er temmelig sikker på at du ikke er gravid. Dette fordi du:

1. Brukte prevensjon (kondom) hver gang og den var hel etter samleiet. 

2. Har tatt 2 graviditetstester som begge var negative. Disse testene kan stoles på om de er tatt ca 2 uker etter det aktuelle samleie.

3. Du forteller at du hadde aktiv sex i april/mai, hadde du vært gravid ville du nå vært 6-7 måneder gravid, dette ville absolutt ha blitt oppdaget på en ultralyd. En graviditet mye tidligere enn dette ville også bli oppdaget på en ultralyd, selv om det ikke er dette legen ser etter.

4. Du har hatt regelmessig mensen hver måned siden sist du hadde sex, dette vil også si at det ikke har skjedd en befruktning.

Du er altså ikke gravid og trenger ikke lenger å bekymre deg for dette. Ønsker deg en god helg.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet