Hopp til hovedinnholdet

gravid og usikker

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei for en uke siden tok jeg graviditet test og fant ut at jeg er gravid jeg vurderer å ta abort men er usikker kan du hjelpe meg med å finne trygge sikkre nett sider som er FOR og I MOT abort. tenkte å lese meg litt frem til valget mitt, men sliter med å finne bra kilder. men hva tenker du har du noen argumenter? for eller i mot

Besvart 07.01.2019 17:46
 

Svar
Hei

Så flott at du tok kontakt med ung.no.  Det er få nettsider som er gode når det gjelder å finne et svar på om man skal ta abort eller fullføre en graviditet. Dette fordi det er så store individuelle hensyn å ta fra menneske til menneske. Vi er I forskjellige livssituasjoner, jobb, skole, privatliv, alder, verdigrunnlag og så videre.  Det finnes noen gode nettsider som har faktakunnskap om graviditet og abort som f.eks. helsedirektoratet sine sider.  Det beste rådet jeg kan gi deg er å ta kontakt med Stiftelsen Amathea som har profesjonelle veiledere som kan lose deg gjennom valget på den måten du vil. Der får du individuell veiledning til du kommer fram til den beslutningen som er riktig for deg. Amathea finnes I 13 av landets fylker, og du kan få veiledning på telefon eller møte opp personlig.  Gå inn på amathea.no og se om det er et kontor nær deg, og hvis det ikke er det kan du alikevel få veiledning på telefon eller pr. E-post, Amathea har også en chatte-tjenest som er oppe alle hverdager fra 08.00 til 20.00. Amathea har ingen agenda, de er nøytrale politisk, relgiøst og verdimessig. Alle tjenestene er gratis.  Jeg har lagt ved en artikkel under som du kan lese.


Helsesøster på skolen eller på helsestasjon for unge kan også hjelpe deg, men noen nettside for slike avgjørelser kan jeg ikke anbefale, bortsett fra amathea.no. 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet