Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for min venninne. Hun ble gravid med en gutt, de er ikke sammen lenger og han er ikke interessert i henne lenger. Foreldrene vet ikke at hun er gravid, bør jeg fortelle det til de?Vi bor langt fra hverandre, det er litt vanskelig å hjelpe henne nå.

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei :)
Jeg har ei venninne som ikke har et noe bra,etter ting som har skjedd. Hun ble gravid med en hun var sammen med for noen mnd siden, men så ble det slutt mellom dem og han fant seg ny dama. Og dreit fulstendig i venninna mi. Hun har gått igjennom masse alene,og hun har ikek sagt det til foreldrene sine enda heller. Jeg er redd for henne og jeg har sagt det til henne. hun lovet meg å gi meg beskjed om hva som skjer med graviditetn og sånt, men tlf hennes har vært ødelagt,og hun har vært lite på datan. så jeg har nesten ikke fårr kontakt med hun, men har fått en meldig om att hun ikke har det bra og att hun kansje skal gå til psykolog. Foreldra hennes vet ingen ting om dette, og hun ba meg ikke fortelle det til noen heller. Det skjønner jeg jo,men allikavel har jeg veldig lyst,for ejg er redd for henne,men vil ikke bli uvenn med hun. Men jeg har hørt att det er å hjelpe henne og si det til foreldra. Jeg har ikke fått noe ordetlig svar på det med graviditeten, sist jeg hørte noe var for 1 eller 2 mnd siden att hun var på ultralyd og att hvis alt gikk bra med ungen skulle hu beholde det. Jeg har enda ikke fått svar på om hun skal beholde det eller om hva som skjer. Hvis hun skal beholde det så er hun 3 eller 4mnd på vei.

Jeg er så bekymra, jeg trur heller ikke hun har så mange å prate med om dette heller. Når hu ikke snakker me foreldra om dette, har du noe n råd på hvordan hu kan fortelle det? burde jeg fortelle det? Hvordan kan jeg hjelpe hu mest mulig, hu bor i hedmark og jeg flyttet til vestfold i sommer ferien, og det er ikke så veldig lett å hjelpe hun :/

Håper dere kan gi svar på detta??

Hilsen Ei bekymret venninne
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Det er flott at du bryr deg mye om din venninne, og det høres ut som om hun har en tøff tid nå. 
 
Det jeg tenkte på når du fortalte at hun var på ultralyd, var at noen har henvist henne dit, legen på helsestasjon for ungdom eller en fastlege. Da håper jeg også at hun er tatt hånd om av personale på dette kontoret, lege eller en helsesøster. Kanskje det kan være en trøst for deg å vite at hun må henvises til ultralyd av noen som vet at hun er gravid og som følger henne opp i etterkant med tanke på om hun velger å beholde barnet eller ikke.
 
Jeg synes ikke du skal ringe foreldrene hennes. Når du får kontakt med henne igjen kan du spørre henne om de er informert og om hun har snakket med noen om sin situasjon. Det viktigste for henne er at du er en støtte for henne nå, en som bryr seg om hvordan hun har det. Det er dessverre ikke så lett å få gjort noe annet når dere bor så langt fra hverandre.
 
 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om graviditet?

Hva er ofte sikre graviditetstegn?