Hopp til hovedinnholdet
Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei.

Jeg har stilt spm her 2 ganger før. Begge gangene fordi jeg hadde hatt ubeskyttetsamleie og tok angrepille etterpå, jeg har fått mensen begge gangene etter det. Og den har kommet 8-9 dager etter angrepilla var tatt begge ganger. Hver gang har også hvert på slutten av syklusen min det vil si fra 2-4 dager igjen. Men sist mens var ikke som den pleier. Det var bare ordentlig blødning i 2/3 dager og 4/5 dager med litt rester og helt på slutten mere brunaktig utflod. Ingen mulighet for at jeg er gravid da? elle? og kan det bare være en "mellomblødning"? Eller hva det heter.

Greia er at samme kvelden som jeg fikk mensen begynte jeg på Cerazette, og lurer på om det kanskje er derfor mensen ble så lang og rar. jeg begynte på en tirsdag hoppet dermed over 1 mandagen på brettet. Men når uka var over å jeg skulle ta søndag på brette, må jeg ha stått i min egen verden. For jeg tok feil dag tok mandag som jeg egentlig hoppa over istedenfor søndag. Har det noe å si? Jeg har samleie med kjæresten min jevnlig. Så håper virklig ikke det har noe å si. Jeg er på siste uka av 1 brettet mitt nå. og lurer på når i løpet av de 28 dagene man pleier å få mensen? er det 1 uka på neste brett? Eller Den siste uka her? Vet jeg muligens ikke får det i det hele tatt siden jeg bruker cerazette. Men alle vennindene mine slet veldig med ureglemessige blødninger da de startet på p-piller. Men jeg har ikke hatt problemer med det hittil. Men har ekle mareritt om at jeg fortsatt kan være gravid, tror du jeg er det? Merker litt ømme bryster/mere brystvorter, løs mage, hadde litt mensen smerter her om dagen. Men ikke noe annet. Har tatt pilla vær kveld til mer eller mindre samme tiden, største hoppe maks 1 time.

Hilsen ei som trenger å roe ned beskymringene et par hakk.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 
Hei!

Jeg tenker du ikke er gravid, siden du fikk mensen selv om blødningen var annerledes. Det kan den være når du tar angrepille. Det er ikke uvanlig å få litt blødningsforstyrrelser etter å ha tatt angrepille.

Cerazette er en p-pille der alle tablettene har likt hormoninnhold. Det gjør ingenting at du tok søndag tabletten istedenfor mandag da begge tablettene er like. mange som bruker Cerazette får ikke mens i det hele tatt. Dette er noe du må venne deg til om du skal gå på Cerrazette. Jeg tenker du ikke er gravid siden du har vært så flink med å ta tablettene til rett tid. Hvis du er fortsatt litt usikker så ta deg en tur innom helsestasjon for ungdom for å ta en graviditetstest. 

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva er det mest brukte ulovlige rusmiddelet etter hasj og marihuana?