Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg lurer på om dere tror at jeg er gravid

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg lurer på om dere tror at jeg er gravid, tiden for å ta test er enda for tidlig. Jeg har symptomer, men for all del, de kan være psykisk. Jeg har fått utrolig ømme brystvorter, det er vondt å få dusj strålen på de, vondt når typen berører de under samleie og slikt. Jeg har utrolige humørsvingninger, og veldig trøtt og litt hvitaktig utflod, og murringer i magen, ligner litt på de jeg får når jeg skal ha mensen, men den skal ikke komme før den 20 ca, idag er det 14. Siste menstusjon begynte 20 mars, og jeg og typen hadde ubeskyttet sex 5april ca, og han fikk utløsning inni meg. Vi har ofte hatt ubeskyttet rundt eggløsning, men jeg har alltid fått mensen. Så jeg har noen tanker om en av oss en steril. Og det freaker meg ut. Hva tror dere? Mvh jente snart 18.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 
Hei og takk for spørsmål.

Siden dere har hatt ubeskyttet sex og har symptomer på graviditet, så kan det være en sjanse for at du er gravid. Det virker på meg som du ønsker å bli gravid, siden dere har ubeskyttet sex rundt eggløsningstiden.  Dere trenger ikke være sterile bare fordi dere ikke har blitt gravide enda. Som du sikkert vet er det mange som ikke blir gravide med en gang men som slettes ikke er sterile.

Jeg tenker det er viktig for dere å tenke dere godt om før dere eventuelt planlegger å bli foreldre i så ung alder. Det er et stort ansvar, og du gir avkall på resten av ungdomstiden du har igjen.

Hvis det er slik at dere ikke kan tenke dere å bli foreldre enda, så tenker jeg det er viktig at du får deg et sikkert prevensjonsmiddel.  

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om menneskehandel?

Kan porno være resultat av menneskehandel?