Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for graviditet.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 14 år. Jeg har en kjæreste, og vi har ikke hatt sex, men vi har «tørrpult». Vi hadde kun på oss undertøy. Dette skjedde for 2 dager siden, og nå har jeg fått «mellomblødning» om jeg kan kalle det det. Det er ikke mesen fordi jeg blør ikke like mye som jeg pleier, og jeg har ingen form for mensensmerter. Jeg hadde mesen for 11 dager siden. Eller den forrige mensen startet for 18 dager siden. Og skal ikke ha mesen for om en stund. Kan denne blødningen jeg har fått være et tegn på at jeg har blitt gravid. Er det mulighet for det? Jeg er så bekymret, klarer ikke å tenke på noe annet!! Håper på er godt svar!

Besvart 20.02.2019 16:45
 

Svar
Hei

Så fint at du henvender deg til Ung.no når du er bekymret. Jeg forstår deg slik at du og kjæresten din ikke hadde samleie og at han heller ikke har hatt sin penis inne I din skjede. Hvis dette er riktig så kan du ikke bli gravid. For at du skal bli gravid må det komme sædceller fra kjæresten din inn I deg.

Du skriver at du har hatt en slags "mellomblødning" og lurer på kan være tegn på at du har blitt gravid. Hvis du hadde hatt ubeskyttet samleie/ penis inne I deg  så kunne en slik liten blødning vært forbundet med at et befruktet egg festet seg I livmora. Men siden du skriver at du ikke har hatt sex så vil det ikke være tilfelle for deg. Det kan være mange ulike årsaker til at ei jente får en liten ekstrablødning og at mensen også kan være uregelmessig. For eksempel det at du er 14 år og ennå ikke ferdig med puberteten. Andre årsaker til blødningsforstyrrelser kan for eksempel være stress, bekymringer eller slanking.

Jeg håper dette var svar på din henvendelse og at du ikke lengre er så bekymret. Siden du har kjæreste så vil det være lurt om du eller dere sammen snakker med en helsesykepleier om prevensjon. Du kan få gratis hjelp og samtale på en ungdomshelsestasjon eller hos helsesykepleier på skolen.

 Vennlig hilsen

Amathea I samarbeide med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet