Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg tok en angrepille for ca 4 mnd siden. jeg fikk mensen noen dager forsinket etter angrepillen men fant ut at det var normalt. Jeg har fått mensen på rett tidspunkt helt fram til nå. Mensen min er noen dager forsinket å jeg eg livredd for å vere gravid. Mensen min varte litt mindre enn den skulle sist mnd så jeg er ganske bekymret.

Besvart 19.03.2019 12:37
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Det stemmer at angrepillen kan lage litt kluss med blødningene dine. Men, det kan også din alder gjøre selv om du har hatt mensen ganske stabilt fram til nå. 

De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere. Hvis mensen er borte, og man ikke mistenker graviditet, gjør man sjeldent noe sjekk hos lege for å finne årsaken før mensen har vært borte i minst 6 måneder for unge kvinner.

Mensen kan også bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte.

Du kan snakke om evt oppstart av hormonell prevensjon hos Amathea, helsesykepleier på skolen og helsestasjon for ungdom. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet