Hopp til hovedinnholdet

Har veldig lyst på barn

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har egentlig lyst på barn, men vet jeg ikke kan. Hva kan jeg gjøre for å la den tanken forsvinne?

Besvart 23.05.2019 18:54
 

Svar
Hei

Å ha et ønske om å få barn er jo en fin ting, tenker jeg. Bare at det er for tidlig å få barn allerede nå, så det er fornuftig av deg å tenke at du ikke kan bli mor ennå.

Prøv å ha mindre fokus på det ved å finne andre ting du kan engasjere deg i. Har du hobbyer, venner, familie som du kan tilbringe mer tid med? Kanskje et kjæledyr kan dekke ditt behov for å gi omsorg til noen?

Når man får barn, blir man nokså bundet i mange år framover. Tenk heller at du kan nyte å være ung og uavhengig nå. Tanken og lysten på egne barn bør ikke nødvendigvis forsvinne helt. La den bare ligge der, så vil du merke at det er enklere å forholde seg til den enn om du prøver å la den forsvinne.

Og det kan ofte hjelpe å snakke med en trygg voksen om slike tanker.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet