Hopp til hovedinnholdet

Trenger jeg å bruke kondom ved siden av p-piller?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på p-piller (Loette 28) og tar de til akkurat samme tid hver dag (kl 16:30) kan jeg ha sex uten kondom da? Og kan han komme inni meg? Jeg er 100% sikker på at jeg har tatt de til samme tid og hver dag i en god stund. Og hvor stort tidsperspektiv må mann ta pillene i? F.eks er det greit at jeg en dag tar tabletten 1 t etter eller før jeg egt skal ta den? Eller er det større sjanse for æ bli gravid om jeg gjør det? Håper på raskt svar

Besvart 24.05.2019 11:23
 

Svar
Hei

Du tar p-pillene dine helt riktig og du er derfor godt beskyttet mot en uønsket graviditet. Det er fint at du har et innarbeidet system på når du tar p-pillene dine, men om dette avviker med noen timer er du fortsatt like godt beskyttet. Det viktigste er at du husker å ta en p-pille hver dag, og det gjør du jo. Du kan altså ha sex uten kondom om dere ønsker det. P-pillene dine gir deg god beskyttelse og er et godt prevensjonsmiddel.

Men husk at det er kun kondom som beskyttet mot seksuelt overførbare infeksjoner som f.eks klamydia. Så har du ikke sex med fast partner vil jeg likevel anbefale deg å bruke kondom ved siden av p-pillene dine. 


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet