Hopp til hovedinnholdet

Hadde ubeskyttet sex for ca 3 mnd siden, hatt mensen, kan jeg være gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, hadde ubeskyttet sex for ca 3 mnd siden nå. Startet på p ring rett etter dette. Har fått mensen til vanlig tid 3 ganger etter dette. Trenger jeg å bekymre meg for å være gravid da? Ganske sikker på at d r ordentlig mensen og ikke mellomblødninger, fordi jeg har akkurat de smertene jeg pleier å ha når jeg har mensen osv. Men hørt at man kan ha mellomblødninger så man ikke vet man er gravid.

Besvart 03.06.2019 22:46
 

Svar
Hei jente 17 år!

En normal mens er som regel et godt tegn på at man ikke er gravid. Men siden du bruker p-ring, vil også mensen reguleres at den. 

Jeg kan ikke svare deg helt sikkert på dette, har du noen andre symptomer på graviditet? Hvis du ble gravid for 3 måneder siden, vil du være 12 - 13 uker gravid nå og snart merke at magen vokser. De fleste merker det på kroppen at de er gravide i løpet den tiden. 

Føler du deg usikker kan du ta en graviditetstest. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet