Hopp til hovedinnholdet

Har hatt pause fra p-pillene og nå fått magesmerter. Hva kan det skyldes?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Begynte på p-piller igjen i forrgje uke som vill si jeg har gått på dem i 2 uker nå. Hadde en ganske lang pause fra p-piller. Jeg har kjæreste som vill si at vi hadde samleie bare noen dager etter jeg hadde begynt med p-piller igjen. Jeg begynte med p-pillene rett etter jeg var ferdig med mensen også. Igår hadde jeg store smerter i magen og var ganske dårlig noe som pleier å skje når jeg får mensen. Jeg har da fått noe brunt lignende utflod. Jeg har fortsatt magesmerter av og på. Lurer på hva dette kan være.

Besvart 13.08.2019 22:27
 

Svar
Hei jente 16 år!

Hvis du har hatt pause fra p-pillene i lengre tid og startet på nytt brett rett etter mensen, burde du brukt annen prevensjon i tillegg de første syv dagene. Da gjelder samme regler som når man starter første gang, dvs. at man kun er beskyttet med en gang om man starter på mensen første dag. 

Det er ikke uvanlig med mellomblødninger de første månedene etter man har startet med p-piller og man kan få litt mensmurring også. Men siden du ikke var beskyttet når dere hadde samleie for to uker siden, anbefaler jeg at du tar en graviditetstest to til tre uker etter det siste ubeskyttede samleiet.  

Symptomene du beskriver kan være bivirkninger fra p-pillene siden du har hatt en pause, men du bør utelukke graviditet. Magesmerter kan også skyldes andre ting, som er vanskelig å gi svar på her. Ta kontakt med helsesykepleier på skolen, helsestasjon for ungdom eller fastlegen din dersom smertene ikke går over eller du trenger hjelp til å ta en graviditetstest. 

 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet