Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei jeg 21 år jente jeg har ikke fått mensen også idag tekstet jeg gravidest og det var på dagen det viser at jeg er gravid så tenkte jeg det er lurt å prøve på morgen for å få beste resultat og jeg er lei for det vil ikke blir gravid

Besvart 14.08.2019 18:56
 

Svar
Hei

Jeg skjønner ut fra det du skriver at du ikke har ønsket å bli gravid. Men det er dessverre slik at siden testen du tok i dag var positiv, så er muligheten for at du har blitt gravid stor. Men jeg er enig med deg i at det er lurt å ta en ny graviditetstest i morgen tidlig ( med morgenurin) slik at du kan være helt sikker på at resultatet er riktig. Dersom også denne testen er positiv, betyr det at du er gravid.

Men det er slik at dersom du ikke ønsker dette svangerskapet og du ikke er mer enn 12 uker gravid så er det helt opp til deg hvorvidt du skal fortsette det eller ikke. I Norge er det selvbestemt abort frem til uke 12. Jeg vil anbefale deg å ta en tur på helsestasjon for ungdom eller til legen din slik at du kan få snakket om hvilke alternativer du har. Her vil du få hjelp uansett hva du velger. Alle som jobber her har taushetsplikt dvs at det du forteller blir mellom dere. Ta også gjerne en titt på artiklene jeg har lagt ved svaret mitt.

Ønsker deg lykke til. 

 

 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet