Hopp til hovedinnholdet

Har ikke fått mensen på sukkerpillene etter å ha hoppet over mensen lenge

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har har hoppet over blødningen på p-pillene en god stund nå, men så ville jeg få blødning. Og gikk på sukkerpillene.. greia er at jeg begynte ikke å blø. Jwg har vært kvalm og ikke klart å spise på 2-3 dager. Jeg tenkte at kanskje jeg er gravid, kjøpte en graviditetstest for å sjekke. Men den sier negativ... så hva skjer? Hva ska jeg gjøre? Hva skjer med meg?

Besvart 14.08.2019 19:20
 

Svar
Hei

Jeg synes at det er bra at du har tatt en graviditetstest slik at du har fått utelukket at du er gravid. At du ikke har fått bortfallblødning på sukkerpillene, skyldes nok at du har brukt de aktive p-pillene dine kontinuerlig over en lengre periode.

Jeg vil anbefale deg at du starter på nytt p-pille brett selv om du ikke har fått blødning. Det er mulig at du på dette brettet vil få en blødning nå du starter på sukkerpillene. Det er også mulig at du vil oppleve småblødninger på de aktive pillene, men det er vanskelig å si sikkert. Uansett er det du opplever nå ikke farlig, det er rett og slett kroppen din som er litt "hormonelt forvirret" siden du har hoppet over mensen over flere måneder. Heldigvis vil dette gjerne rette seg opp av seg selv etter en stund. 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet