Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på p-piller, men er redd for å være gravid siden kondomen sprakk

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde samleie 1 uke siden å jeg har følt meg kvalm å uvel de siste dagene, jeg går på p-piller og han brukte kondom, jeg er litt redd det ble rift i kondomet og at p-pillene ikke virket. Kan jeg være gravid?

Besvart 14.08.2019 11:33
 

Svar
Hei

Så godt at du tok kontakt med oss I ung.no.  Hvis du har brukt p-pillene hver dag og slik som det er beskrevet på pakningsvedlegget er det lite sannsynelig at du er gravid selv om kondomet sprakk.   Det er mange grunner til at man er kvalm, og som regel tar det litt lenger tid enn en uke etter samleiet for at graviditet skal være grunnen til kvalmen. Hvis du føler deg usikker kan du ta en graviditetstest bare for å slippe å være bekymret og redd.  Den kan du ta tre uker etter samleiet.  Du får gratis graviditetstester hos Amathea, helsestasjon for ungdom og hos helsesykepleier på skolen.  Som sagt, jeg kan ikke med 100% sikkerhet fortelle deg at du ikke er gravid, men ved riktig bruk er p-pillene svært sikre.   


Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet