Hopp til hovedinnholdet

Jeg kan uansett ikke være gravid med kameraten min ettersom at han sier at an ikke kom og jeg tok angrepillen dagen etter?

Jente 19 år
 

Spørsmål
hei :) jeg har et spm til dere om mensen og graviditet, og litt om usikkerhet. jeg lå med en kamerat av meg i mai en gang tror jeg det var, og han kom ikke i meg, men jeg tok angreprille dagen etter uansett.og jeg fortsatte på p-piller. men et par uker etterpå så fikk jeg den gutten jeg virkerlig ville ha og vi er nå er par og har vært det siden slutten av mai. vi bestemte at jeg skulle slutte på de p-pillene jeg gikk på for å bytte etter et par mnd. har gått på p-piller siden jeg var 13 år pga mens og har alltid hatt regelmessig. men da jeg sluttet på disse så fikk jeg mensen rundt 13juni og det var siste gangen. og det begynner å bekymre meg litt siden jeg ikke har fått mensen ennå å vi er snart ferdig med juli. jeg har mensmurring og er litt kvalm gjennom hele dagen og blir veldig fort amper for tiden. kanjeg være gravid? men jeg kan uansett ikke være gravid med kameraten min ettersom at han sier at an ikke kom og jeg tok angrepillen dagen etter? så da er det i såfall kjæresten min ?! :) dette ble litt langt men håper på et svar litt raskt. og forresten, tusen takk for forrige svar, dere er flinke som han en sånn side for unge. ! :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er nok lite sannsynlig at du er gravid med kameraten, siden du tok angrepille da, og du i tillegg fikk mensen etterpå. 

Hvis du nå har hatt ubeskyttede samleier med kjæresten din, så kan du jo ha blitt gravid med ham. 

Du bør jo få tatt en graviditetstest nå og sjekke det ut.  Ta testen av morgenurin, da gir den sikrest resultat.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om kriminalitet?

Hvem må unge lovbrytere ha oppfølging av før de kan få prøveløslatelse?