Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år
 

Spørsmål
hei! eg har ein del spørsmål å spørre om, håper dere kan svare på alle! eg og kjæresten min har hatt sex uten prevansjon for et par måneder siden. i begynnelsen av juli fikk eg mensen, å begynte med p-piller første dagen å tok de hver dag i 5 dager, så glemte eg dem i to dager å tok de hver dag i 5 dager til, å nå har eg ikke tatt det på to dager for vi begge vil ha barn( trenger ikke å si at jeg er for ung osv) er det stor sjanse for å bli gravid av å holde på sånn( han kommer også inni meg hver gang) men for to dager siden begynte eg å blø etter samleie, det var blod på hele dopapiret. å tok på meg bind å når eg gikk på do igjen var det ingen blod på. hva kan dette være? eg var også ganske "lett på tråden" før å har aldri sjekket meg for noe kjønnsykdommer. hva kan eg gjøre for å bli gravid? plis svar foooort
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det er ikke så stor sjanse for å bli gravid når du har tatt såpass mange p-piller, men det kan absolutt skje.
Blødningen kan være en liten rift etter samleie, eller det kan være en mellomblødning som kommer av at du tar p-pillene veldig uregelmessig.
Du bør absolutt teste deg for seksuelt overførbare sykdommer, og det må kjæresten din også. Husk at slike sykdommer kan føre til store problemer med å få barn hvis de ikke behandles.
Hvis du virkelig vil bli gravid, og har tenkt nøye gjennom dette ekstremt store valget, bør du ikke bruke prevensjon. Sjekk www.amathea.no, kan også ringes gratis, for informasjon om rettigheter osv.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Den store snustesten

Er snus avhengighetsskapende?