Hopp til hovedinnholdet

Hoven kjønnsleppe

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei den ene kjønnsleppen min har plutselig blitt VELDIG stor og rød, den er 3 ganger så stor som den var får noen få dager siden og det klør og svir veldig mye. Lurer veldig på hva det kan komme fra, det har aldri vært sånn før. Jeg er veldig redd om der er noe alvorlig såm plutselig har hendt. Har lett over alt får og finne svar men ingen ser ut til å ligne på meg. Vet man kan snakke med foreldre, men jeg vet ikke hvordan jeg skal starte. Så mine spørsmål er egt "hva er grunnen til at den er 3 ganger så stor som før + enorm kløe og svie?" Og "hvordan skal jeg si det til mammaen min?" Håper på hjelp takk<3

 

Svar
Hei jente, 

du beskriver at den ene kjønnsleppen plutselig har blitt veldig stor, rød, klør og svir. Det kan høres ut som om det er en infeksjon. Det finnes mange hårsekker i området som kan bli infisert av en bakterie, eller en liten rift i slimhinnen som kan bli infisert.

Det er også en mulighet for at dette en en soppinfeksjon, men da ville jeg tro at det var på begge kjønnsleppene, ikke bare den ene siden som du forteller om.

Dersom det fortsetter å være vondt og ubehagelig, og ikke blir bedre av seg selv i løpet av et par dager er du nødt til å oppsøke lege. Det kan være du behøver en antibiotikabehandling. Dette er vanlig, det er ikke noe du kan noe for. Du kan si til moren din at du lurer på om du har fått en infeksjon i den ene kjønnsleppen, eller infeksjon "der nede", eller andre ord som passer for deg. Da kan du få hjelp til å bestille time hos fastlegen. Du kan også oppsøke lege på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster på skolen vet hvor dette er. 

Lykke til! 

 

 Hilsen lege og helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse