Hopp til hovedinnholdet

Jeg trener mye og har omtrent ikke fett på kroppen. Ønsker å gå litt ned i vekt allikevel, men ikke miste muskelmasse. Noen tips?

Gutt 17 år
 

Spørsmål
hei jeg er en gutt på 17, jeg trener vekter 5 ganger i ukenn og løper 3 ganger i uken, jeg har omtrent ikke fett på kroppen, jeg er veltrent og har endel muskler, jeg har god kondisjon og alt en idrettsuttøver trenger. men jeg veier rundt 100 kilo. og er 1,76. vet dere om noe alternativ til åssen jeg muligens kan gå ned i vekt, men holde muskler like veltrente og store?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år!

Dersom du omtrent ikke har fett på kroppen, men allikevel veier 100 kg kan det tyde på kraftig beinbygning og stor muskulatur. Muskler og skjelett veier mye. Oftest vil mange gå ned i vekt ved å minke fettmengde, men hvis dette er noe du omtrent ikke har vil du ikke kunne gå ned så mye ved å få mindre fett på kroppen. Skjelettets vekt er det ikke enkelt å endre på, og dermed er det muskelmassen vi sitter igjen med. Det er altså vanskelig å gå ned i vekt, og samtidig opprettholde lik muskelmasse, når du nesten ikke har fett på kroppen.

Langvarig utholdenhetstrening vil være den treningsformen som kan få deg til å gå ned i vekt, f.eks jogge eller sykle fra 1 time opp til flere timer. Gå lange turer er også en mulighet. Du må ikke slutte helt å trene styrke, men kan flytte hovedfokus over på utholdenhetstrening. Du vil trolig gå litt ned i vekt, men du må også regne med at musklene kan bli litt mindre å se på. Musklene vil ikke bli mindre markerte.

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om valg?

Hvem har ansvaret for videregående skole?