Hopp til hovedinnholdet

Overdose sovepiller

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har et spørsmål. Kan man dø av å ta for mange sovepiller? Hva er bivirkningene i såfall? Om jeg tar ca 60 piller kan jeg dø? Eller havner jeg i koma på sykehus der de starter å pumpe meg? Svar på det jeg spurte om takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, en overdose sovepiller kan absolutt føre til alvorlig skade og død for dem som tar dem. Det som da skjer er at man kan bli bevisstløs og dermed få ufrie luftveier, eller at sovepillene demper pusterefleksen så mye at man stopper å puste. Det er svært viktig at du kontakter en voksen eller en du stoler på, dersom du har sterke tanker om å skade deg selv. Du kan også snakke med helsesøster, en lærer på skolen, fastlegen eller helsestasjonslegen. Du kan også ringe en hjelpetelefon (psykiskhelse.no/hjelpetelefoner-og-nettsteder) for å snakke med noen der.


Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse