Hopp til hovedinnholdet

Jeg har inverterte brystknopper og plages av det. Går det an å gjøre noe med det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 15 år gammel hent (02) som har innleverte Nipler...mange sier at de blir stive og kommer ut når man blir kald, men det gjør det ikke til meg. Det er bare et hull i puppen... når jeg blir kalt krymper nippelen liksom sammen og blir et krympet lite hull... jeg lurer på om det er noe medisin, operasjon eller noe man kan få kjøpt på apoteket som gjør at den kommer ut? På en måte suger den ut?? Selvtilliten min har gått helt sinnsykt ned bare på grunn av dette... jeg føler meg veldig ubehagelig når jeg dusjer i gymmen eller noe lignende... plis hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Mest sannsynlig er det bare du selv som legger merke til dette. De fleste som har innsunkne brystvorter har hatt det så lenge de har hatt bryster – det er medfødt og sannsynligvis arvelig betinget. Man tror det skyldes at stilkene bak brystvorten, der alle melkekanalene kommer, er for korte og stramme i forhold til omliggende vev.

Dette kan fikses. Innsunkne brystvorter er langt på vei en normalvariant så man bør tenke seg om siden amming i etterkant kan bli vanskelig om man korrigerer dette kirurgisk. Å rette på dette er mulig ved et enkelt inngrep som oftest kan gjøres i lokalbedøvelse, men det kan bli nødvendig å skjære over melkegangene for å hindre at brystvortene trekker seg inn igjen. Følelsen i brystvorten vil nok bli bevart. Selve muligheten for å amme må  nok diskutere med kirurgen i en slik vurdering. Dette er et kosmetisk inngrep som du ikke vil få utført på et offentlig sykehus. Du må derfor oppsøke en privat plastikkirurgisk klinikk. Du ringer klinikken og bestiller time helt selv. Inngrepet kan koste rundt 15000 kroner

 Her kan du lese om hjelpemiddel som også kan prøves før man går til drastisk kirurgisk korrigering; www.shytobuy.no/niplette.html. Med Niplette kan man "pumpe/suge" ut nipplene. Det reklameres med at man kan oppnå permanent forandring ved å bruke dette produktet.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

Gir Lånekassen stipend til språkreiser?