Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg har skadet skulderen

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg har trent styrke jevnlig i et par år nå. Etter et mislykket hopp med for lite fart landet jeg oppå selve hoppet med ski. Fikk et godt trykk i flatlandingen og kollapset med den ene skuldra ned i bakken. Holdte armen hevet rett etter fallet og kjente en del smerte der og da og ellers når jeg brukte armen etterpå. Dette var under studentski og det var et inntak av alkohol hele helgen. Litt smerte da jeg sov men dagen etter var det hel dag i bakken og afterski senere. Ikke nok hvile tenker jeg nå i ettertid. dag nr.2 var jeg hjemme og skulle prøve meg på styrketrening. Trente lett benkpress med 20rep/3sett. Lat pulldowns 20rep/3sett og beinpress. En kort økt men pga. litt ømhet i skulderen tok jeg en 7 dagers pause før jeg startet på med styrken igjen. Har trent 10 dager i et siden pausen og har gått greit. Kjenner litt smerte ved press øvelser som incline press og skulderpress. Kan også kjenne det i øvelsen lateral side raises i 90 gradern. Har bestilt legetime, men greit å høre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Sånn du beskriver det virker det ikke som du har fått noen stor skade på noen av strukturene i skulderen, men du kan nok ha forslått den skikkelig, og trolig fått en slagskade på muskulaturen på utsiden av skulderen - uten at det høres ut som noe er røket. Det var nok lurt av deg å ta en ukes pause, og det at skulderen har blitt bedre etter det, er et godt tegn. 

Det kan nok være lurt å kutte ut de øvelsene som gir deg smerte et par uker til, sånn at vevet får lov til å bli helt bra, eventuelt kan du gjøre disse øvelsene med så lite motstand at du ikke kjenner noe til smerten. Litt ømhet ved øvelser tenker jeg er greit, men smerte bør du unngå. Det er flott at du har bestilt time til legen, så får du dobbeltsjekket at det ikke er noen stor skade som har skjedd. Og så kan dere sammen vurdere om det er beov for en mer grundig undersøkelse hos fysioterapeut.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader