Hopp til hovedinnholdet

Lilla flekk i brystet

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en lilla flekk på høyre bryst rett nedom brystvorten. Den er ikke stor, kanskje ca 1 cm bred... det ligner litt på en liten blåflekk egentlig. Også er den litt hoven, så den er litt som en kule. Og den er øm hvis jeg tar på den. Hele det brystet er generelt ømere enn det andre (men det kan jo være voksesmerter). Den har vært der ganske lenge (minst to uker) og ligger over/på en blodåre. Jeg blir bare så sykt paranoid og lurer sånn på hva dette kan være? Jeg går og tenker på dette fordi jeg tenker det verste. Hva gjør jeg?

 

Svar
Hei jente, 
 
du beskriver en lilla flekk på høyre bryst rett nedenfor brystvorten. Den er hoven og øm. Den har vært der i et par uker og er ca 1 cm bred. 
 
Det du beskriver er altså en øm kul i brystet som er blålilla. Det kan komme kuler i kjertelvevet, i bindevev og i fettvev i brystene. Det er vanskelig å si sikkert hva dette er, men du skal ikke engste deg for at det er kreft feks. Det er ikke vanlig i din alder. Dersom du vil ha en mer sikker forklaring på hva det er må du oppsøke fastlegen din, eller lege på helsestasjon for ungdom. 
 
Hilsen legen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse