Hopp til hovedinnholdet

Smerter og nedsatt hørsel etter Q-tips i øret.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! For ca to uker siden, skulle jeg "rense" øret med q-tips. Denne klarte jeg å dytte langt inn i øret, noe som var veldig smertefullt. Smerten gikk for over igjen, og jeg hadde nedsatt hørsel i ca to dager. Så gikk det tilbake til normalen. Men etter dette har jeg opplevd at det "kommer luft ut" av øret mitt når jeg bla snyter meg osv. Jeg opplever også en konstant piping i det utsatte øret. Har ikke hatt noen form for problemer med dette tidligere. Hva kommer dette av, og er det en eventuell løsning? Pipingen er irriterende og vil gjerne finne en løsning på det. Hilsen jente 15.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er stor sannsynlighet for at du har påført trommehinnen en skade med q-tipsen. Derfor anbefaler jeg deg snarest å kontakte fastlegen din for undersøkelse. Ved behov kan legen henvise til øre-nese-hals-spesialist, men som regel gror trommehinnen greit etterpå.

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse