Hopp til hovedinnholdet

Får alltid brunt utflod ca. 3 dager før jeg får mensen. Får bare mensen når jeg går på p-piller. Jeg har hatt ubeskyttet sex flere ganger. Gravitest er negativ. Har alltid hatt veldig uregelmessig mens. Når jeg har mensen kan det være alt fra to dager til to uker. Hva skyldes dette?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg får alltid brunt utflod ca. 3 dager før jeg får mensen. Jeg får bare mensen når jeg går på p-piller, jeg har prøvd to forskjellige typer. Jeg har tatt graviditetstest og var ikke gravid. Jeg har hatt ubeskyttet sex flere ganger og med flere forskjellige. Jeg har alltid hatt veldig uregelmessig mens og når jeg har mensen kan det være alt fra to dager til to uker. Hva skyldes dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Menstruasjonen kan være både  uregelmessig og med forskjellig lengde de første årene, men pleier å  normalisere seg etter hvert som man blir eldre.  Blødningen kan bli forstyrret viss du skulle være smittet med kjønnssykdom. I og med at du har hat ubeskyttet sex med flere vil jeg anbefale at du sjekker deg for kjønnssykdom.

Med p-piller pleier mensen å være regelmessig og kommer i 4. uken på brettet når man spiser piller uten hormoner. Det at blødningen starter med brun utflod er ikke uvanlig. Spesielt om du bruker lavdose p-piller som Loette, Yasminelle og Mercilon er slik utflod  (brun utflod = utflod med blod i) vanlig før selve blødningen kommer. Bruker du lavdose p-piller kan det være lurt å bytte til p-pillemerke med mer hormoner i. Skulle du bruke minipillen Cerazette er det helt vanlig med uregelmessige blødninger.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Jente på 12
0
06.04.2018 22:20:51
Hei er 12 år og har hat mensen 2 ganger, og har blød mye. Men det har ikke kommet på en stund. Lurer på om det er noe galt med meg?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om graviditet?

Hva er barnebidrag?