Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en venninne som står veldig nært.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en vennine som står veldig nert. Hun har akkorat fortalt at hun skader seg selv og at hun har problemer med seg selv. Jeg er den eneste som vet det og jeg føler veldig på det. Hun er den beste vennen jeg har men hun vil ikke fortelle alt. Jeg er veldig trist og får ikke sove pga dette. Jeg trenger svar raskt! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Så fint at venninnen din stoler på deg og føler hun kan åpne seg for deg. Jeg skjønner at dette er vondt og vanskelig for deg, og at du gjerne vil hjelpe henne. Det at hun har åpnet seg for deg, kan være første skritt på veien mot å søke hjelp.
Det du først og fremst skal være for henne er en god venn. Behandle henne helt som vanlig, og gi henne muligheten til å snakke om det som er vanskelig. 
Kanskje kan du snakke med henne om å søke hjelp hos helsesøster på skolen sin eller Helsestasjonen for ungdom der dere bor. Det kan hende at hun ikke ønsker dette nå, men hvis du oppmuntrer henne, kan hun kanskje vurdere det på nytt? Du kan også tilby deg å bli med til helsesøster hvis hun vil det.
Det er bra at du har omsorg og bryr deg om henne. Allikevel kan det være nødvendig at du snakker med en voksen du stoler på om bekymringen din når det blir vanskelig for deg å takle dette. Det kan være foreldrene dine, lærer eller helsesøster. Kanskje kan de ha noen gode råd til deg?

I artikkelen nedenfor får du gode råd som kan være nyttige.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene