Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å bli mindre kalvbeint?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en tynn gutt på 17 år, som er kalvbeint. å dette går veldig mye utover selvtilitten min. jeg klarer ikke å prøve en bukse på butikken, fordi jeg syns det ser heilt fælt ut... jeg er ikke mye kalvbeint, men du ser det. er det noe jeg kan gjøre får å bli bedre? jeg er veldig lei av dette nå.. jeg skadet kneet mitt på skateboard får 4 år siden å sleit korsbondet i kneet. vet ikke om dette har noe med dette å gjøre.. men er ikke plaget med det. takk får alt av svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kalvbeinthet betyr at knærne går sammen, og dette er noe som kan gi økt skaderisiko, blant annet i forhold til korsbåndskader, men også i forhold til belastningsskader. Beinstrukturen i beina kan du selvsagt ikke gjøre noe med, men du kan styrke utsiden av hoftene. Det gjør at knærne ikke slipper så lett innover, og her ser du et eksempel på det, og her et annet. 

I tillegg kan du bruke såler, hvis du er plattfot/har en nedsunket fotbue. Med såler som bygger opp innsiden av foten, så vil det føre til en korrigering både i ankel og i kne, som kan redusere kalvbeintheten litt - og det kan også forebygge skader.

 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse