Hopp til hovedinnholdet

Når jeg skulle ta ut tampongen var det liksom noe som lå foran tampongen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg leste litt her og fant bare ei jente sol hadde stilt dett spørsmålet før, men dere svarte ikke på selve spørsmålet så Plis svar! Forklaring: når jeg hadde mensen så skulle jeg bruke tampong, jeg fikk den lett inn, men når jeg skulle ta den ut så var det liksom noe som lå foran tampongen så den stakk ut på to sider. Er d jomfruhinnen som har sprekt og lagt seg over? (Har fått den ut) det har skjedd allegangene jeg har brukt tampong, og det tar VELDIG lang tid å ta den ut så jeg kan bare bruke d bår jeg er hjemme, men unngår det somregel. (Fordi jeg blir så frustrert at jeg begynner å gråte) Skal jeg bare rive den hardt at? (Selv om d gjør vondt, eller skal jeg klippe den av? Jeg håper dere skjønner det. Plis svar på spørsmålene!????0

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Jeg forstår at det må være frustrerende for deg å oppleve at du ikke får tampongen lett ut av skjeden. Det er mange jenter som opplever det vanskelig å ta ut en tampong. 

Det som kalles jomfruhinna er ikke en hel hinne, det vil si at det er ingenting som kan sprekke og legge seg over tampongen.

Inne i skjeden har jenter en skjedekrans. Det er hud som ligger som en liten krans i nedre del av skjedekanten. Hver gang du setter inn en tampong vil skjedekransen kunne strekke seg litt og bli mer tøyelig. Du må absolutt ikke prøve å klippe i skjedekransen. 

Hvis du opplever at skjedekransen kommer i veien for tampongen må du prøve å lirke litt, frem og tilbake. Du kan også prøve å ta 2-3 fingre inn i skjeden samtidig slik at du tøyer litt ekstra. En annen ting du kan prøve er å først smøre litt matolje eller litt salve ved skjedekransen for å gjøre den litt glattere. 

Det er mange jenter som synes at det er vondt å ta ut tampongen. Bruk bare tampong de første dagene av mensen, når du blør mest. Sørg for at tampongen har fyllt seg godt opp med blod, da er det lettere å få den ut. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse