Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt litt med selvskading og angrer og er lei meg for arrene jeg har fått. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har slitt litt med selvskading. Jeg har kutta meg på armer og bein. Dypest i beina. Og det er der jeg har arr etter det. Jeg er kjempe lei meg og angrer helt sykt på det. Jeg griner og er lei meg hele tiden over disse arrene.. jeg klarer ikke å leve videre med min arr. Jeg vil ikke ha et minne over det dårlige jeg har opplevd. Jeg kan faktisk ikke det. Jeg tenker den eneste utveien er selvmord for å slippe denne Tunge smerten. Jeg har hørt at man kan gå til hudlege og sånt og gjøre ditt og datt, men sånne behandlinger er dyre. Jeg klarer ikke å leve med disse arrene. Hva skal jeg gjøre? Jeg går til bup og sånt men jeg orker ikke dem fordi det hjelper ikke å fortelle dem om mine problemer. Håper på at du kan gi meg et kjempe godt svar. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det med arrene dine. Jeg kan forstå at dette er vanskelig for deg. Du sier du ikke ser noen andre løsninger enn selvmord for å få bort smerten dette gir deg.

Det finnes heldigvis andre løsninger! Ikke gi opp!

Du er ikke alene om å ha det vondt etter arrene som selvskading gir. Det minner deg om noe i livet ditt som er vanskelig og det er dette du tenker på når du ser arrene.

Les mer om arr her:

www.ung.no/helse/Vanlig-å-lure-på/3526_Arr_etter_selvskading.html

Det er viktig å tenke på at den gangen du kuttet deg så gjorde du det fordi du ikke hadde andre løsninger på det som var vanskelig for deg! Du gjorde det som du trodde var best for deg der og da og som gjorde at du kanskje fikk det bedre.

Nå høres det ut som du klandrer deg selv veldig mye og at du føler du ikke kan leve med det du har gjort.

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med BUP om hvordan du har det med dette. Jeg forstår at det er vanskelig for deg. Men jeg vil likevel minne deg på at de er der for å hjelpe deg og de kan hjelpe deg gjennom de tunge følelsene du strever med nå.

De har kompetanse og god erfaring fra andre som strever med akkurat det samme som deg! Du er ikke alene!

Noen ganger så kan vi føle at vi skammer oss og at ingen helt forstår hva vi strever med. Heldigvis så er ikke det alltid riktig!

Det er viktig for deg at du lærer å sette ord på de vonde følelsene du bærer på - da vil du få det bedre og det vil ikke bli så vondt inni deg! Kanskje det blir sånn om en stund at du kan se på arrene dine og vite at de handler om en vond og tilbakelagt periode i livet ditt!

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Du kan også ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111. Dette er en gratis tjeneste og som kan være til god hjelp når tankene blir for tunge.

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader