Hopp til hovedinnholdet

Svelget tyggis og bekymret for dette.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Svelget en tyggi med et uhell, hahah!! Men føles som den sitter fast i halsen! Spiste og drakk etter det skjedde og føltes som det gikk bort men nå er den tilbake!! Har vert sånn i 4 dager!! Kjennes ut som den beveger på seg!! Vil ikke gå til legen siden dette er ENORMT flaut å komme til legen for!! Håper på RASKT svar siden dette er ENORMT irriterenes!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke spesielt sunt å svelge en tyggis, men direkte farlig er det ikke (så lenge en ikke er et lite barn). 

Jeg tviler egentlig litt på at tyggisen kan ha satt seg fast i halsen. Den vil nok ha glidd ned i magesekken og så videre til tarmene. Kun under helt spesielle forhold (som hvis en har misdannelse e.l. i spiserør) kan den sette seg fast. 

Dersom du likevel føler dette er ubehagelig, bør du oppsøke fastlegen (eller legevakt om du ikke kommer til. Legevakt har nasjonalt nr 116117, så blir du satt over til din legevakt). Da kan du få en sjekk. Det kan jo være at du pga mye kremting eller harking (pga tyggisen som satte seg fast), kan ha blitt litt sår i halsen. Dette kan også være en vanlig halsbetennelse eller noe lignende.

Det trenger ikke være pinlig å gå til lege med dette. Leger er vant til å få alle slags henvendelser, og en skal jo egentlig være glad det ikke er noe mer alvorlig :). 

 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader