Hopp til hovedinnholdet

Stikkende smerter i brystet

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 19år. I løpet av kvelden har jeg fått stikking/smerte i nedre del av brystet på venstre side som kommer å går, men er ikke så sterke. Smerten varer bare noen sekunder før det går over, og kommer tilbake etter litt. Eneste medikamentet jeg bruker er p-piller, og er moderat aktiv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De aller fleste stikkende smerter i brystet skyldes smerter i muskulaturen mellom ribbeina. Det vanlig er at smertene kommer ved bevegelse eller når man puster dypt inn, og man er ofte veldig øm når man klemmer på muskulaturen i brystkassen. Du kan lese litt om smerter i brystkassen her.

Det finnes andre årsaker til at man har stikkende smerter. Det kan være lungebetennelse og det kan være blodpropp i lungen. Det er derfor vanskelig for oss på ung å vurdere hvor alvorlig dine smerter er uten at vi kan stille deg fler spørsmål eller undersøke deg. Hvis dette påvirker deg veldig, og du kanskje har litt tyngre for å puste i tillegg er det viktig at du snakker med lege raskt. Også med tanke på at du bruker p-piller som kan gi økt risiko for blodpropp.

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse