Hopp til hovedinnholdet

Kan en få sykdommer av å drikke vann fra kranen på skole toalettet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei I dag var jeg på skolen, lille søsteren min kom over fordi jeg og henne skulle gå sammen til øving på forestillingen hennes, son foreldrene våre skulle se senere. Det som skjedde var at søsteren min gikk inn på jente doen, hun fortale meg at etter hun vasket hennene Tok hun en liten slurf med vann Fra Vasken. Hun fortalte neg at hun er beskymret at Hun kunne ha fått i seg noen sykdommer ogsånt. Hun sa at hun vasket hendene, men hun skulle ønske hun brukte lengere tid. Hun tok ikke direkte på skrana, men hun er forsatt beskymret og angrer veldig mye. Jeg lurer på om hun kan få ille sykdommer( som aids eller hepattit eller noe) av å ha drukket vann fra vasken i skoledoen? Og hvordan finner man det ut? Hva skal man si til legen for å teste? Det som er, er at vi var i syden for lenge,og der ble mamma smittet med en sykdom fra sykehuset (noe med rensing å gjøre) helt siden da er vi ekstra nøye med hygiene og slikt. Jeg skulle bare ønske hun hadde ventet, jeg hadde jo flakse selv ute

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er ikke farlig å drikke vann fra vasken på skolen eller andre toaletter og bad i Norge.

Det er lite bakterier i vann generelt, og i tillegg tilsettes det litt klor i drikkevannet – også her i Norge. Det er med andre ord mest gjennom mat en kan utsettes for bakterier som kan gi evt. dårlig mage.

Jeg skjønner at dere har dårlig erfaring fra utlandet, slik at dere er mer engstelig for sykdommer.

Det er ikke nødvendig å oppsøke fastlegen, og hun kan ikke få verken hepatitt,  aids eller annen sykdom av å drikke vannet fra kranen.

Her kan du lese mer om drikkevann i Norge.

Håper at du fikk all informasjon du behøvde for å ikke være engstelig mer.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse