Hopp til hovedinnholdet

 Rødt utslett på halsen. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har et rødt hissig utslett på halsen og grunner på om jeg er alargisk mot noe. Det utslettet er rødt og det klør. Har prøvd å bruke hydrokortison men det hjelper ikke så mye. mamma vet om det. Det er ikke så pent å gå med røde merker på halsen når man er på skolen og på jobb. Hvis jeg hadde vært alargisk mot noe hva kunne det vært i såfall? Er ikke alargisk mot noe som jeg vet om. Det vokser og vokser så hydrokortison funket ikke. Hva trur du det kan være ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 Det er ikke alltid så godt å vite hva et utslett kommer av. Et utslett kan ha flere årsaker, og jeg kan ikke si deg sikkert hva ditt utslett skyldes, uten å ha undersøkt deg selv. Dette kan skyldes noe du er allergisk mot (som en hudkrem, vaskemidler, uniform, ullklær, ørepynt osv), det kan være en hudsykdom, eller det kan være en infeksjon. 

Siden du har prøvd hydrokortison, burde dette utelukke et vanlig, mildt utslett. En skal imidlertid vær obs på at en ofte må bruke kortisonkremer i noen dager-noen få uker, før en får tilstrekkelig effekt. Så det kan fortsatt være allergi.

Men dette kan også være et sopputslett. I så fall vil ikke hydrokortisonkrem virke. Du kan derfor prøve en mild, reseptfri soppkrem fra apotek (spør på apoteket og følg alltid pakningsvedlegget).

Hvis dette ikke hjelper, bør du oppsøke fastlegen din. Da kan du få mer konkrete svar.

Vennlig hilsen legen.

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse