Hopp til hovedinnholdet

Mensen min er nå tre uker forsinket. Jeg har ikke hat sex og da kan jeg vel heller ikke være gravid?  Siste måneden  har jeg trent ca. 4 dager i uka,  og tenker at dette kan kanskje være grunnen? Er det normalt at mensen ikke kommer som den skal på flere uker?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei mensen min er nå forsinket 3 uker. jeg vet selv at jeg ikke har hatt sex. man kan vel ikke bli gravid uten å ha hatt sex?? i det siste for en måned siden har jeg startet med å trene. ca. 4 dager i uka. og tenker at dette kan kanskje være grunnen? er det normalt at mensen ikke kommer for en måned? er det en normal ting?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du trenger ikke bekymre deg. Man kan ikke bli gravid uten å ha sex. Det må komme sædceller inn i skjeden din for at det skal være mulig å bli gravid.

Det at mensen er forsinket kan forklares med at du trener såpass som 4 dager i uken. Det er ikke normalt, men heller ikke uvanlig at mensen kan forstyrres slik av mye trening. Har du  lite fett på kroppen og trener mye kan mensen bli borte. Det er i seg selv ikke sunt i lengden for en som er i utvikling. 

Vanlige årsaker til bortfall eller sjeldnere menstruasjoner (oligomenoré) kan være slanking (spiseforstyrrelser), hard trening, reiser og stress. Rusmidler og enkelte medikamenter kan også medføre at mensen blir borte.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om krig og fred?

Hva heter diktatoren som styrte i Irak og som ble avsatt i 2003?