Hopp til hovedinnholdet

Urinveisinfeksjon etter sex?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg hadde samleie natt til lørdag og søndag morgen opplevde jeg svie når jeg urinerte og at jeg var uvanlig tissetrengt. Har hatt urinveisinfeksjon tidligere og det føltes veldig likt, og jeg var ikke nøye med å tørke meg eller tisse etter at han ejakulerte i meg. Samtidig er det lignende symptomer for klamydia, men vil disse komme så raskt? Det er for tidlig å teste seg for klamydia men vil jeg merke symptomer så tidlig om det ikke vil gi utslag på tester enda?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er faktisk ikke unormalt å få en urinveisinfeksjon etter sex. Særlig ser man dette i forbindelse med seksuell debut, men det kan selvfølgelig også skje når som helst når man er seksuelt aktiv. Dersom symptomene dine ikke gir seg, synes jeg at du skal ta med en urinprøve til legen din for å se om det er snakk om en infeksjon som trenger behandling.

Som et tips for å unngå UVI etter sex, kan det være lurt å alltid gå på do å tisse etter samleie, bruk av kondom kan også for noen hjelpe. Drikk mye vann slik at du får en god gjennomskylling, noen sverger også til tranebær, men dette vet jeg ikke om er forskningsbasert.

Med tanke på klamydiatesting, er dette lurt å gjøre etter sex med ny partner. Du kan tidligst teste deg for klamydia 2 uker etter det aktuelle samleie/sex. Symptomene du beskriver vil nok heller ikke dukke opp så tidlig som dagen etter dersom det viser seg at du er blitt smittet.


Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse