Hopp til hovedinnholdet

Har brukt Diane p-piller mer eller mindre  i 2 1/2 år. Har nå siden mai hoppet over mensen hver gang. Begynte å blø å i september og har blødd i 3 uker nå. Har nå tatt pause de siste 5 dagene. Vil dette ordne seg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg begynte på Diane ppiller våren 2015, gikk på det til oktober 2016 så tok jeg noen måneders pause til mai 2017 før jeg startet igjen, når jeg da startet i mai har jeg hoppet over mensen frem til tidlig september 2017 da jeg plutselig begynte å blø selv om jeg tok disse ppillene til riktig tid, tenkte at det var mensen som måtte komme men har blødd i over 3 uker nå... Før noen dager siden sluttet jeg å ta ppillene for jeg tenkte det kunne være nå hormon forstyrring? Så har ikke tatt ppiller på rundt 5 dager nå men jeg er redd jeg skal forsette å bare blød måndene framover og det aldri gir seg??? Har hoppet over mensen flere ganger før og aldri hatt nå problem med mellomblødninger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Mest sannsynlig vil blødningen gi seg nå når du har hat pause fra p-pillene. I slike tilfeller anbefaler vi å ha 7 dager uten p-piller og deretter starte med nytt brett. For de fleste ordner det seg da.

Det finnes også andre årsaker til at man kan blø slik du beskriver.
Dersom du har hat ubeskyttet sex kan du ha blitt smittet av kjønnssykdom. I så fall kan blødningen forklares med seksuelt overførbar infeksjon. I så fall bør du få testet deg og sjekket deg for kjønnssykdom. Det kan du gjøre hos helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom uten at det vil koste deg noe. I tillegg kan du der få diskutert ditt problem og få råd om hvordan du løser dette i fortsettelsen.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Svar på alt om mensen og bruk av p-piller/hormonell prevensjon

Blødningsmønsteret - "mensen" - blir annerledes når du bruker p-piller eller annen hormonell prevensjon. Det er mange ulike varianter, og ikke noe er "feil".

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Hvor mye papir bruker den gjennomsnittlige europeer på en måned?