Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex for ca to uker siden. Ca 3-4 dager etter hadde jeg vondt i magen og begynte å blø. Jeg blødde i nesten en uke. Dette lignet veldig på mensen. Jeg bruker p-piller og skulle egentlig hatt mensen for en uke siden, altså uken etter sexen. Istedenfor har jeg nå de siste dagene hatt masse gul/grønn tynn utflod som er skikkelig irriterende. Har du en tanke om hva som har skjedd her? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hallo! Jeg hadde sex for ca to uker siden, etter akten (også ca 3-4 dager etter) hadde jeg vondt i magen og begynte å blø. Jeg blødde nesten en uke og det lignet egentlig veldig på mensen. Jeg bruker p-piller og skulle egentlig hatt mensen for en uke siden, altså uken etter sexen. Istedenfor har jeg nå de siste dagene hatt masse gul/grønn tynn utflod som er sikkelig irriterende. Har du en tanke om hva som har skjedd her? Hilsen jente 19

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Mest sannsynlig har mensen kommet litt tidlig. Muligens framprovosert av sexen. Blødningen kan i seg selv også være framprovosert av evt. kjønnssykdom. Utflod som øker i mengde og forandrer seg i farge og lukt, kan være et tegn på infeksjon. Det kan være alt fra at skjedeslimhinnen din bare er irritert til at du kan ha blitt smittet med en seksuelt overførbar sykdom som for eksempel klamydia. Anbefaler at du får testet deg mht. kjønnssykdom. Det kan du gjøre på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen din.
Skjedeslimhinnen kan som  nevnt også være irritert av andre bakterier. Om dette ikke går over innen kort bør du uansett oppsøke lege for å få behandling.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om reising?

Hva het Oslos hovedflyplass før Gardermoen overtok den rollen i 1998?