Hopp til hovedinnholdet

Jeg får mensen smerter når jeg ikke har mensen er dette normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Eg får mensen smerter mår eg ikke har mensen er dette normalt? Eg prøvde å lese litt på det og da finner eg bare at det er tegn på graviditet men eg har ikke hatt sex så ka kan dette vere? (Mensen pleier å komme som vanlig ) og før pleide eg ikke å ha smerter i det heletatt det har komt litt nå det siste halvåret. Takk for svar på forhold

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no. Det er ikke helt normalt å ha menstruasjonslignende smerter når man ikke har mensen. Smerter i magen kan ha ulike årsaker. Uten å vite mer om deg er det vanskelig å svare på hva det kan skyldes. Smerter under mensen er helt normalt og det trenger ikke være likt hver gang.

Hvis smertene mellom mensen ikke går over råder jeg deg til å ta kontakt med fastlegen din for en undersøkelse. 


Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse